Discipline loont weer voor Scagha

Koog ad Zaan Scagha bleef ook tijdens zijn derde wedstrijd fier overeind in de topklasse zaalvoetbal. The Counters liet in eigen huis pas van zich horen toen het al lang en breed gespeeld was, 1-4.

 

De winnende coach Edwin Russer sprak na afloop van een topprestatie. ,,Afgedwongen door zeer gedisciplineerd te blijven spelen.’’ Scagha begon meteen met het geven van veel druk. Maar die speelwijze voegde de ploeg dat moment niet lekker. En dus werd er teruggevallen op een speltype waarbij de omschakeling als troef werd uitgespeeld. ,,Nadat we wel steeds snel in balbezit waren gekomen. Dat was de opdracht en die hebben ze perfect uitgevoerd’’, aldus de zeer contente Russer.

Aanvankelijk kon de wedstrijd nog alle kanten op. Dat veranderde toen, uiteraard, Robin Schouwvlieger de score had geopend en Niels Spaans er nog voor de draai 0-2 van maakte.

Discipline

Ook met het succes aanstaande bleef Russer van zijn ploeg discipline aan de bal verlangen. Ook hier gaf Scagha gehoor aan door het geduld te bewaren, elkaar rustig de bal toe te spelen en geen neiging tot hol- of vlieggedrag te vertonen. Dat zelfbehoud werd in de tweede helft beloond met nog twee treffers. Jeroen Smit claimde de 0-3 en Robin Schouwvlieger sloot de wedstrijd die hij had geopend. Dat The Counters drie minuten voor tijd nog iets terugdeed veranderde weinig aan de zelfbewuste houding van de bezoekers. ,,We hebben rustig naar het laatste fluitsignaal gespeeld en ons niet gek laten maken.’’ Een verbetering in het gedragspatroon van een ploeg die al jaren kwaliteit te bieden heeft maar die zo lastig kon laten ontplooien. Voorzichtig komt dat besef naar boven, aldus coach Russer. Die ook het geduld aan de bal zeer kan waarderen van zijn ploeg.

 

Bron: NHD

Reageer op dit bericht.