Scagha leert van opponent 

 

Scagha heeft zijn eerste nederlaag moeten incasseren tegen de enige ploeg die nog alles won in de topklasse zaalvoetbal. Lusitanos legde niet eens zo zeer meer kwaliteit op de vloer als wel een surplus aan gogme waarmee de tegenstander werd afgebluft, 6-3.
,,Dit zijn de wedstrijden waar je als speler beter van wordt”, sprak Olaf Peters na afloop. Hij nam de afwezige coach Edwin Russer waar en kon niet zeggen dat er spelers onder de maat hadden gepresteerd. Maar miste her en der slim anticiperen zoals dat bij de sterke thuisploeg wel goed werd gedaan.
,,Als je niet sterker bent dan de tegenstander moet je profiteren van hun zwakke plek. In het geval van Lusitanos onze omschakeling, Maar dat deden we niet goed genoeg.”
Stijn Buik wist nog wel een 1-0 achterstand te repareren. In plaats van die heilig te verklaren tot de wissel en een tegenstander waarvan de speelstijl inmiddels bekend was rustig op te vangen, kreeg Scagha in korte tijd nog drie tegengoals om de oren, 4-1, ,,We pakten het na de draai wel meteen goed op. Athans zo leek het. Maar meteen viel toch de 5-1”, zag Peters. Scagha leek er alsnog een wedstrijd van te maken. Robin Schouwvlieger en Jeroen Smit verkleinden de marge tot twee, 5-3. De kansen op meer bleven komen. Met name topscorer Schouwvlieger schoot uit alle standen op doel. Waar een goede keeper maar ook paal en lat voorkwamen dat Scagha het spannend liet worden. Een slippertje achterin betekende het einde.

 

Bron: Schager Courant

Reageer op dit bericht.