Scagha o15 houdt lang stand

De eerste thuiswedstrijd  van Scagha’66 o15 in de topklasse was meteen het begin van het eerste ‘Avondje Scagha’. Het beloofde pittig te worden, want de tegenstander was HZV het Vennewater o15-1. Een team dat bestaat uit allemaal jongens die op het veld in Foresters o15-1 (derde divisie) spelen en bovendien voor het grootste deel een jaar ouder was dan de jongens van Scagha.

De 3-5 nederlaag was derhalve geen schande, al overheerste na afloop het gevoel dat er misschien zelfs wel iets meer in had gezeten. Het was in ieder geval prima teamprestatie. Nils en Sören waren weer terug en keeper Nils groeide uit tot man of the match, wat wel aangaf dat hij genoeg te doen kreeg.

Maar ook de keeper van HZV had verre van een rustig avondje en moest veelvuldig reddend optreden op inzetten van Scagha-zijde. Het bleef dan ook lang gelijk op gaan. HZV kwam na een uitgespeelde aanval 0-1, maar vrij snel daarna wist Boyd op aangeven van Ryan de gelijkmaker binnen te tikken. Met een wat gelukkige treffer kwamen de bezoekers weer op 1-2, wat de stand was halverwege.

Het was een prima eerste helft geweest, waarin ook Scagha voldoende kansen kreeg. Die lijn werd na rust door getrokken en Scagha wist de score zelfs om te buigen. Mees was brutaal de HZV-verdedigers te slim en schoof de 2-2 langs de keeper. En even later was het Sören, die een voorzet van Tim tot treffer omzette, 3-2.

Dat was wel meer dan op gerekend, maar nadat snel de 3-3 viel mochten we nog lang de hoop koesteren dat we een punt uit het vuur zouden slepen. Daarna volgde echter wat leermomentjes, waaruit bleek dat de topklasse KNVB inderdaad wat anders is dan de tweede klasse SZVV. Foutjes waar we daar meestal mee weg kwamen, werden door de sterke Heilooërs wel afgestraft.

Jammer maar helaas. Het publiek had wel genoten van een spannende wedstrijd en van een Scagha dat zich in de eerste twee duels prima presenteert op het hoogste niveau.,

Reageer op dit bericht.