Scagha’66 keert het onheil

Door een prima 7-3 zege op JCK Aiso houdt Scaha ’66 de bovenkant van de topklasse zaalvoetbal in zicht. Maar er worden meer van dit soort wedstrijden als tegen de nummer twee gevraagd om daar ook mee te kunnen blijven doen.

Als een DVD die op fast forward werd afgespeeld ging het in dubbele snelheid te keer op de vloer. Waar twee ploegen voor vermaak zorgden. 

Pittige

Zelfs naar het schijnt niet in zijn sterkste opstelling was Aiso een pittige tegenstander, die het Scagha veel lastiger maakte dan de eindstand wellicht doet vermoeden. Al werd dat ook weer grotendeels ingegeven door de thuisclub. Die van snel denken en dito handelen houdt maar dan de securiteit net zo snel uit het oog verliest. Alle goals kreeg Aiso door slordig balverlies van Scagha aangereikt. Plus de momenten waar de visite niet toesloeg. Door eigen nonchalance of uitmuntend keeperswerk van Ruud Dekker die zijn vertrouwde heldenstatus weer claimde met onnavolgbare reddingen. Bovendien werd de onnauwkeurigheid in de passing na de draai beter ondervangen door zelf op tijd weer bij de les te zijn. 

Het zorgde al met al voor een zeer onderhoudende partij zaalvoetbal waarmee Scagha de aanhang op de goed bezette tribune zeker aan zich zal hebben gebonden. Zij zagen Jeroen Smit de score openen op aangeven van Robbert-Jan Klein. Al kan het zijn dat de in verlegenheid gebrachte Aiso defensie ook een rol in de treffer speelde. Op een assist van Robbert Fels maakte Stijn Buik speels 2-0. Daarvoor had Scagha ook al de paal geraakt en stuitte Klein tot twee keer toe op de keeper. Maar de thuisclub rolde ook de loper uit voor de visite die in de buurt van Dekker werd uitgenodigd. En hoe sterk ook, met ondersteuning zelfs van paal en lat, de keeper was niet tegen zoveel vrijgevigheid bestand, 2-2. Daarna bleef Scagha aanvankelijk te veel mogelijkheden missen om Aiso op de knieën te dwingen. Ook aan de 3-2 ging eerst nog een serie missers vooraf. Fels maaide over de bal en Pater trof de paal. Met de eerste als aangever maakte de laatste het alsnog af. En voor de beurs ging sluiten steeg het aandeel Robin Schouwvlieger nog aanzienlijk in waarde. 

Hè hè

Hè hè, riep hij eerst, nadat 4-2 van zijn voet binnen was gevallen. Vervolgens was hij twee keer in overtal de afmaker. Met Klein en Smit in de bediening. Die laatste had het doek eerder al opgetrokken en liet het ook weer vallen. Nadat Aiso nog wel een keer mocht profiteren omdat Fels balverlies ten koste van geel en dus twee minuten moest repareren. Maar 7-3 waren cijfers voor Pater en Schouwvlieger om met een trotse vader en altijd geïnteresseerde opa breed lachend over na te praten. Offensief was het met zoveel klasse in de aanbieding smullen. Zelfs in dubbele snelheid. Dat de vrijgevigheid achterin een onsje minder mag zal coach Edwin Russer inbrengen.

Reageer op dit bericht.