Scagha’66 mist rendement van Golden Stars en verliest

Amsterdam Met het rendement van Golden Stars zou Scagha niet als verliezer van de vloer zijn gestapt. Maar waar de thuisclub wel vrijwel alles aangreep liet het bezoek uit Scagha te veel liggen, 6-4.

Met name in de beginfase vergat Scagha in deze wedstrijd voor de Topklasse zaalvoetbal toe te slaan. Maar in plaats van een positieve aanloop keek de Schager formatie tegen een 2-0 achterstand aan. De 2-1 van Patrick Dekker leek vervolgens betere tijden aan te kondigen. 

Lepe spits

Doch Scagha kreeg de bal niet meer langs de voortreffelijke doelman van de thuisclub waar Golden Stars aan de hand van zijn lepe spits uitliep naar 6-1. 

,,Die doelman rammelde er echt álles uit’’, zei Edwin Russer. Waardoor de coach van Scagha de koppies bij zijn eigen ploeg verder zag gaan hangen. ,,De klad kwam erin. Het liep gewoon niet lekker.’’ Pas in de slotfase weer. Toen Niels Spaans en Robin Schouwvlieger (2) er nog 6-4 van maakten. Maar verder liet Golden Stars het niet komen. 

Al kan met evenveel gemak worden gesteld dat Scagha op eigen kracht de scherpte om toe te slaan niet had meegenomen naar de hoofdstad. Waar de Schager ploeg zich soms ook te ver naar achteren liet drukken terwijl Russer zijn zaalvoetballers juist de andere kant probeerde op de dirigeren. 

,,We hebben genoeg kansen gekregen om er iets van te maken. Zij maken er zes uit zeven mogelijkheden. Met dat rendement, durf ik te zeggen, hadden wij hier nooit hoeven te verliezen’’, luidde de slotconclusie.

Reageer op dit bericht.