Scagha’66 o17-1 laat dure punten in Heiloo

Het kan verkeren. De ene week is duidelijk de andere niet. Na de eclatante 10-2 zege tegen Bot Meubelen leek er geen vuiltje aan de lucht, maar schijn bedriegt. Lag het aan de zeer beperkte warming-up of aan het late tijdstip van spelen of …? In ieder geval begon Scagha’66 o17-1 onvoldoende scherp aan de tweestrijd met HZV/Het Vennewater 2. Na 3 minuten lag onoplettendheid aan de basis van de 1-0 achterstand en resteerde slechts een inhaalslag. Hoewel veel in balbezit, bleef de echte doelgerichte dreiging uit. Na 10 minuten spelen kwam Vennewater op 2-0, ook nu zag het er verdedigend niet goed uit. Toen 2 minuten later Scagha’66 de schade enigszins herstelde en via Luigi op 1-2 kwam, kreeg de burger weer moed.
Scagha’66 probeerde aan de ene kant de gelijkmaker te forceren, maar moest aan de andere kant heel scherp en alert blijven reageren op de ragfijne vijandelijke counters. Vennewater speelde verdedigend heel compact, liet het spel aan Scagha’66 en zocht heel geraffineerd de aanval als de situatie zich daarvoor leende. Kort voor rust wist Geert, na een goede vooractie van Matz, toch de bevrijdende 2-2 binnen te tikken.
Ook na rust was Scagha’66 voor heel even niet goed bij de les, binnen de minuut lag de 3-2 al weer tegen de touwen. Uit wederom een standaard situatie plaatste Vennewater, enigszins fortuinlijk, de 4-2 op het scorebord. Dat schiet niet op! Zeker in de navolgende fase had Scagha’66 het geluk niet aan zijn zijde.
O.a. 2 schoten van Matz verdienden een beter lot, maar de binnenkant van de paal stond beide keren een treffer in de weg. Een technisch superieur hoogstandje van Luigi zorgde, met nog 8 minuten te spelen, toch voor de aansluitende 3-4. Maar wat Scagha’66 daarna ook probeerde, de bal wilde er eenvoudigweg niet meer in. En dus eindigde deze wedstrijd enigszins teleurstellend in een 4-3 overwinning van Vennewater, waar zeker een gelijkspel meer recht had gedaan aan het vertoonde spel. Tja, soms zit het mee en soms, zoals vandaag, zit het tegen. Het is niet anders. De volgende wedstrijd is tegen asv LEBO o17-1 uit Amsterdam. Als Scagha’66 mee wil blijven doen voor de prijzen, rest niets anders dan een winstpartij. So be it.

Reageer op dit bericht.