Scagha’66 wint van Lebo 2

Schagen Het was een zaalvoetbalzege met bonus. Door de, soms moeizame, 7-5 tegen Lebo 2 kroop Scagha ’66 ook drie punten dichter op de huid van koploper Lusitanos.

De nummer twee deed uiteindelijk wat er gezien de afstand op de ranglijst verwacht mocht worden. Ook met een aangepaste ploeg die zonder doelman Ruud Dekker, Robbert-Jan Klein, Jeroen Smit en Patrick Dekker behoorlijk aan kwaliteit en ervaring inboette. Het gaf Max Kuiper de kans om te ervaren dat het in de hoofdmacht anders keepen is dan bij de jeugd. Jacco Sijnesael en Mark de Vries werden ook weer eens aan boord gehaald waarmee Scagha profiteerde van de luxe die een uitgebreide selectie biedt. Maar het was de vaste waarde die andermaal het verschil maakte. Robin Schouwvlieger scoorde drie keer en liep net zo vaak in de bediening. Anders gezegd was hij bij zes van de zeven treffers vertegenwoordigd.

Noodzaak

Die inbreng was ook bittere noodzaak in een ploeg die aanvallend niet eens altijd de dominantie aangreep om uit te lopen. Maar achterom kijkend een tegenstander te dicht in de buurt moest dulden. Omdat er in de defensie zo makkelijk doelpunten werden weggegeven. Waardoor ook een tegenstander die zijn jonge talentenklas moest leegplukken een luis in de pels bleef. Steeds als Scagha het idee kreeg dat de marge ruim genoeg was om verder uit te bouwen kwam er een vrijgevige bui van de verdediging. En was er nooit de rust om een wedstrijd die geen problemen hoorde op te leveren ook op het gemak uit te spelen. Het bleef spannend op de vloer waar de thuisclub baas was. Vanaf het begin toen vooral de paal nog succes in de weg stond. Jeroen Pater en Niels Spaans hadden die pech al eens gevoeld toen de eerste alsnog, en onderweg andermaal via het houtwerk, zelfbewust uithaalde voor 1-0. Schouwvlieger koos voor de weg rechtdoor naar 2-0 voor hij Spaans en Mike Julsing bij stond om het kwartet van Scagha te vervolmaken. Met steeds van achteruit een prima eerste aanzet. 

Maar 4-2 halverwege gaf nog steeds geen garanties. Zoals ook 5-3 van Schouwvlieger, op aangeven van Mark de Vries, toch weer 5-4 werd. 

Droombijdrage

Zelfs de droombijdrage van Jacco Sijnesael die een lange assist in een en dezelfde beweging uit de lucht haalde en onder de lat stuurde was geen bevrijding. Weer kreeg Lebo 2 alle medewerking om de vloer onder spanning te blijven zetten, 6-5. Het gaf de Amsterdamse reserves zelfs genoeg lef om het concept met meevoetballende keeper van stal te halen. Dat rendeert vaker niet dan wel zoals ook nu weer werd vastgesteld. Waarna de 7-5 van de thuisclub niet verder werd aangevochten. En de wedstrijd een verdiende winnaar kreeg in de nummer twee die het verschil met de lijstaanvoerder zo tot vijf reduceerde. Het zat mee op een avond waar Scagha in het verleden zou zijn gestruikeld.

Reageer op dit bericht.