Winnende start o15 in topklasse

Van de tweede klasse SZVV naar de topklasse KNVB is een hele grote stap. Dat ondervonden de mannen van de o15 onlangs in de oefenwedstrijd tegen White Stones. Twee weken later begon het dan echt en troffen we als eerste tegenstander JVC o15. Een tegenstander die meer van ons formaat bleek dan White Stones. En die we na een enerverende wedstrijd met 2-3 wisten te verslaan. Een winnende start dus op het hoogste niveau. De nul meteen weggepoetst.We moesten het doen zonder Nils en Sören, maar in het doel werd de eerste vervangen door Dylano. En hij bleek een waardig vervanger. In een duel met kansen over en weer verrichtte hij veel prima reddingen en zijn snelle spelhervattingen zorgden vaak voor gevaarlijke uitbraken van onze zijde.

De start was sterk en we namen een 0-2 voorsprong. Ryan stond aan het einde van een prima aanval over meerdere schijven en even later werkte de lange verdediger van JVC een voorzet van Max langs zijn eigen keeper.

JVC kwam terug tot 1-2 en de wedstrijd bleef heel erg spannend. Ook in de tweede helft was het Scagha-publiek er nog niet gerust op, al vergrootte Ryan na goed doorzetten van Sjors de marge weer naar twee.

Een heel fraai schot zorgde voor 2-3, waarna het tot het einde spannend bleef. Maar een hardwerkend en als een echt team spelend Scagha hield overtuigend stand en pakte verdiend de drie punten.

Reageer op dit bericht.